Ohjaajat- Ledare

Helena Wasastjerna

 

Jag har alltid rört på mig och varit intresserad av idrott och träning. Som ung och många år framåt fungerade jag som ledare inom redskapsgymnastik. Intresset för idrott förstärktes och jag utbildade mig till fysioterapeut. Under en längre tid fortsatte jag leda motionsgrupper och grupper för barn. 

Då de egna barnen växte var det hög tid att satsa på det egna välmåendet och tränandet. Jag blev en ivrig motionär som främst tränade utomhus. Jag gick från att ha små krämpor över allt till att bli så gott som smärtfri. Ute i naturen mår jag bäst. 

Så småningom ville jag inte bara träna själv utan också inspirera andra. Jag blev CrossNature instruktör och även ledare för Team Nordic Trail, dvs stiglöpning. Utomhusträningen har blivit min passion med vandring, löpning, styrketräning, paddling, skidåkning osv. 

Intresset för träning och välmående bara växer. Nu senast gick jag en kurs i idrottspsykologisk coaching. Under det kommande året kommer jag att fortsätta utbilda mig inom coaching med betoning på ledarskap och träning. 

Ett annat stort och viktigt tema är hur kvinnor i medelåldern och klimakteriet ska träna för att må bra. Vi vill kunna känna oss minst lika starka som 50+ som då vi var 30 och det kan vi bara vi tränar på rätt sätt.

helena_ny

 

 

 

 


Eva-Lotta Backman

Eva-Lotta_paddlarMänniskan är gjord för att röra på sig, och ute är det allra roligast. Eva-Lotta har mångårig erfarenhet av att leda grupper i naturen. Hon är utbildad CrossNature och Team Nordic trail ledare. Till min grund utbildning är hon idrottsinstruktör YH och vildmarksguide.
Eva-Lotta brinner för att inspirera folk att röra på sig. Hon har i över 25 år arbetat med rörelse i olika förmer. Både småbarn och vuxna har regelbundet deltagit i hennes olika grupper, som varit allt från barngymnastik till vuxenmotion.
Motion är min passion, och styrketräna kan man bra också göra ute och kombinera uteluft med motion och muskelövningar. Sedan våren 2018 leder hon också stiglöpning i grupp. Mina favorit motionsgrenar är allt från trail och swimrun till paddling och terrängcykling.

%d bloggare gillar detta: