Ohjaajat- Ledare

Helena Wasastjerna

 

Jag har alltid rört på mig och varit intresserad av idrott och träning. Som ung och många år framåt fungerade jag som ledare inom redskapsgymnastik. Intresset för idrott förstärktes och jag utbildade mig till fysioterapeut. Under en längre tid fortsatte jag leda motionsgrupper och grupper för barn. 

Då de egna barnen växte var det hög tid att satsa på det egna välmåendet och tränandet. Jag blev en ivrig motionär som främst tränade utomhus. Jag gick från att ha små krämpor över allt till att bli så gott som smärtfri. Ute i naturen mår jag bäst. 

Så småningom ville jag inte bara träna själv utan också inspirera andra. Jag blev CrossNature instruktör och även ledare för Team Nordic Trail, dvs stiglöpning. Utomhusträningen har blivit min passion med vandring, löpning, styrketräning, paddling, skidåkning osv. 

Intresset för träning och välmående bara växer. Nu senast gick jag en kurs i idrottspsykologisk coaching. Under det kommande året kommer jag att fortsätta utbilda mig inom coaching med betoning på ledarskap och träning. 

Ett annat stort och viktigt tema är hur kvinnor i medelåldern och klimakteriet ska träna för att må bra. Vi vill kunna känna oss minst lika starka som 50+ som då vi var 30 och det kan vi bara vi tränar på rätt sätt.

helena_ny

 

 

 

 


Eva-Lotta Backman

Eva-Lotta_paddlarJag älskar att vara ute! Jag har mångårig erfarenhet av att leda grupper i naturen och att leda grupper har jag gjort sedan jag var 18 år. Jag jobbar som motionschef på Finlands Svenska Idrott och till min grund utbildning är jag idrottsinstruktör YH och vildmarksguide och även utbildad ledare för utbildad CrossNature och Team Nordic trail och TaiToc instruktör. Sedan 2020 har jag även Stark genom klimakteriet coach och jobbar även som klimakteriecoach och coachar privatpersoner.  
Jag absolut brinner för att inspirera folk att röra på sig. I över 30 år har jag arbetat med rörelse i olika förmer. Både småbarn och vuxna har regelbundet deltagit i mina olika grupper, som varit allt från barngymnastik till vuxenmotion.
Motion och rörelseglädje är min passion, och styrketräna kan man lika bra göra ute och kombinera uteluft med motion och muskelövningar. Mina motionsgrenar är allt från trail och swimrun till paddling och terrängcykling och på vintern skidning och långfärdsskridsko.

%d bloggare gillar detta: