OUTDOOR TRAINING

Outdoor Training Finland erbjuder gruppträning ute i naturen. Träning utomhus ger kroppen energi, styrka och även lugn och ro. Kroppen är gjord för rörelse. Då vi rör på oss i naturen tränar vi både styrka, rörlighet och kondition samtidigt som vi får alla psykiska fördelar av att vistas i naturen. All träning är bra för hjärnan och då du dessutom kombinerar träning med naturen kan det inte bli annat än bra.

Inom Outdoor Training satsar vi på välmående genom hela livet. Ju äldre vi blir desto viktigare blir det att vi tränar på rätt sätt. För att må bra behöver vi röra på oss och träna framför allt styrka men också kondition och rörlighet. Oberoende om du är nybörjare eller har tränat hela livet kan du träna med oss. Vi anpassar passen så att alla kan träna på egen nivå. Outdoor Training passar för alla, både kvinnor och män i alla åldrar. Stigar, kottar, pinnar, stenar, vi anpassar träningen efter terrängen och omgivningen.

Du blir piggare, starkare och gladare. Du kan känna dig starkare än någonsin även om du fyllt 50!  Man mår helt enkelt bättre av att mångsidigt röra på sig. 

Våra Outdoor Training pass går ut på funktionell styrketräning där vi utnyttjar det som finns i naturen. Vi ser bara fördelar med att träna på ojämnt underlag i och med att det stärker också alla små muskelgrupper som vi annars inte tränar så ofta. På det här sättet minskar också risken för skador i vardagen.

Outdoor Trail är löpning längs stigar. Vi satsar på löpteknik, kondition och löpstyrka men framför allt på rörelseglädje tillsammans. Vi har mångsidig träning med bl.a. intervall- och backträning och gemensamma lång och kortlänkar. Vi löper på varierande underlag med rötter, stenar, kal berg och mossa. Vi arrangerar styrkepass i samband med träningarna. Träningen anpassas så att du kan delta oberoende av nivå. Vi löper ute året om från mitten av augusti till mitten av juni. Traillöpning är skonsamt för leder. Många som har problem med löpning på asfalt pga smärta märker att löpning på stigar fungerar utmärkt. Traillöpning stärker musklerna i fötterna på ett helt annat sätt än vanlig löpning.

Vår träning passar alla. Träningen kan anpassas enligt egen förmåga. Den utmanar ändå även den vältränade. Alla pass är olika. Vi njuter av att vara i naturen i alla väder, tar oss över stock och sten, upplever årstiderna och har roligt tillsammans samtidigt som vi ökar styrkan, rörligheten och även konditionen. Under passen tränar vi på ett mångsidigt sätt enskilt och i grupp med vår kroppsvikt som tyngd.

Visst blev du intresserad!
Kom med och träna!
Första gången är gratis!

Vi ses i skogen!
Eva-Lotta & Helena

%d bloggare gillar detta: